Dit is het beeldschone concept van de nieuwe BMW 8 Serie

We hebben er lang op gewacht en gehoopt, maar de 8 Serie komt eindelijk terug. We weten nu zelfs hoe het concept eruitziet.

In de jaren negentig was de koning van BMW's modellengamma een vierkante coupé, een kleerkast van een auto. Soms zie je ze nog en nooit denk je dan: mooi dat de jaren negentig voorbij zijn. Erg fijn dus dat BMW zijn voormalige vlaggenschip nieuw leven inblaast. Volgend jaar komt-ie al op de markt, ter vervanging van de 6 Serie.

Met de 8 Serie wil BMW gaan meespelen in de top van de markt, waar het nu eigenlijk geen auto heeft. De i8 is 't net niet en de M-modellen begonnen hun leven vaak als sedan, het zijn geen purpose-built sportwagens. Er is ook gewoon geld te verdienen in die echelons, dus vandaar de 8 Serie. Ons wordt een zeer dynamische auto met veel luxe beloofd - en een cabrio in 2019. 

Van de motor en de dergelijke weten we nog niets, dus laten we het even over het ontwerp hebben. Wat vinden we ervan? Volgens tekenbobo Adrian van Hooydonk zien we het volgende: "It (...) showcases a new approach to the use of forms which is reflected particularly prominently in the car’s surfacing. A handful of crisp lines mark out clear surfaces, and the car’s volumes are powerfully sculpted."

Nou ja, nieuw is het niet, mooi is het wel. We zien wat hints naar de i8, de vormentaal die zijn eerste woordjes brabbelde in de tweede generatie van de Z4 en vet bespierde flanken. Heerlijk.