De BMW M8 bestaat echt: hier rijdt het prototype

Daags na de onthulling van de 8 Serie Concept maken de Duitser bekend dat er een M8 komt. BMW honeydickt ons alvast met foto's van de coupé, ingepakt in psychedelisch plastic.

Goede nieuw: parallel aan de 8 Serie wordt een volwaardige M-variant ontwikkeld. Details zijn summier, behalve dat het bekende assortiment aan M-ingrediënten aanwezig is, zoals grotere luchtmuilen in de bumper, opgewaardeerde remmen en vier uitlaten in het achterwerk. (Dat is niet tokkie, dat is traditie.) Dit prototype van de toekomstige BMW M8 wordt onthuld voorafgaand aan de Nürburgring 24-uurs race. De camouflage zal er voorlopig niet afgaan, maar wellicht horen we morgen meer over wat er onder de kap ligt. 

Onlangs werd er al gesproken dat de BMW M8 in drie smaken zou verschijnen: Convertible, Coupe en Gran Coupe. Onder de kap ligt hoogstwaarschijnlijk dezelfde 4,4 liter twin-turbo V8 als in de nieuwe BMW M5.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5df4b5c987985', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });