Jenson Button gaat weer racen

Jenson Ichiban heeft na zijn eenmalige terugkeer in de Formule 1 vorige week de smaak te pakken gekregen. De 37-jarige Brit gaat een nieuw race-avontuur aan, in Japan welteverstaan.

Buttons enige wapenfeit op autosportgebied dit jaar was de GP van Monaco, waar hij in mocht vallen voor Fernando Alonso. Amper een week na de wat ongelukkige terugkeer (de ervaren rot torpedeerde Wehrlein op een uiterst klungelige manier) is bekend geworden dat Button later dit jaar voor Honda de 1000 km van Suzuka gaat racen, in het Japanse Super GT-kampioenschap.

Jenson rijdt de race, die in augustus op de kalender staat, met een NSX-GT van Team Mugen. Volgende week heeft de Brit twee testdagen op het programma voor een eerste kennismaking met de auto. Het circuit zelf is hem wel bekend, hij reed er een ruim dozijn F1-races.

"After driving an NSX Concept-GT at the Honda Racing Thanks Day last December, I became interested in racing in Super GT [..] I spoke with Honda and they have given me the chance to race at the Suzuka 1000km. I am very much looking forward to racing in front of my Japanese fans again."

Button heeft altijd een speciale band met Japan gehad, zijn inmiddels ex-vriendin Jessica Michibata (foto) is Japans. We hopen het beste voor hem, hoewel hij niet in de meest competetieve GT500-auto stapt: Honda heeft sinds september 2015 geen race meer gewonnen en  moet concurrenten NIssan (GT-R) en Lexus (LC 500) voor zich dulden. De GT500 is de hoogste raceklasse in Japan, momenteel is ex-F1-racer Heikki Kovalainen kampioen voor Lexus.