KOPEN. Gezegende Ferrari 599 SA Aperta

Van de 80 exemplaren die er gemaakt zijn van de Ferrari 599 SA Aperta moet dit een van de meest begeerlijke zijn. Niet alleen heeft de huidige eigenaar er belachelijk weinig mee gereden, maar hij heeft er ook voor gezorgd dat deze auto superveilig is.

Een auto waarvan er zo weinig zijn gebouwd als de cabrioletversie van de Ferrari 599 is van zichzelf al vrij duur. Toch durven we te stellen dat de toevoeging van een extra beestje op de carrosserie dit exemplaar extra prijzig maakt. Behalve een steigerend paard bevat de huid van deze 599 nog een beest: naast het achternummerbord vinden we een Ichtusvisje. Opvallend, want de Italiaanse auto kan je moeilijk als Calvinistische investering typeren. De Christelijke versiering zal de wagen hopelijk een boel geluk opbrengen.

Veel geluk heeft de eigenaar waarschijnlijk ook nodig om de vraagprijs voor deze auto te vangen. Hij wil er namelijk CAD$ 1.600.900 (€1.054.699) voor hebben. Ondanks de geringe kilometerstand van de auto is dat een fikse bedrag voor een tien jaar oude Ferrari. Het geringe productievolume maakt de auto uiteraard ook bijzonder. De 80 versies met een carbon dak, dat uitgenomen kan worden zijn gemaakt om het tachtigjarige bestaan van Pininfarina te vieren. De rest van de auto komt overeen met de 'gewone' 599, dus er ligt een 6.0 liter V12 voor de voeten van de inzittenden. De motor, die eigenlijk nog nauwelijks ingereden is, zou goed moeten zijn voor 620 pk.

Het grote nadeel aan deze auto is dat hij momenteel in Quebec staat. Ver weg, en eigenlijk is het jammer dat je de Gran Turismo niet over de weg terug kunt rijden.