CRASH. Mercedes G500 4X4² versus Toyota Prius 0-1

De klimaatoorlog is begonnen. De eerste veldslag vond afgelopen weekend in Londen plaats tussen de milieuridders in een Toyota Prius, en de koolstofverbranders in een Mercedes-AMG G500 4X4² Brabus. De uitkomst is verrassend.

De Mercedes-AMG G500 4X4² komt over als King of the road. Gooi er iets op (zand, asfalt, een Smart, noem maar op) en hij verslindt het alsof het niets is. Maar schijn bedriegt, de auto is niet zo goed als zijn reputatie is, dat bleek afgelopen weekend in Londen.

Op de straten tussen de chique wijken Knightsbridge en Belgravia gaat het mis tussen een petieterige Toyota Prius en de prehistorische mastodont van Mercedes. De supercarbezitters van Londen nemen het niet al te nauw met de lokale verkeersregels en dat loopt met enige regelmaat verkeerd af. Deze G500 negeert een rood stoplicht en ontmoet midden op straat de Prius uit de tegenovergestelde richting. Aanvankelijk lijkt dat voor de Merc goed af te lopen: de enorme wielen rijden gewoon de motorkap van de wigvormige Prius op. Bovenop blijkt de patsmobiel toch iets te enthousiast geweest, en volgt een crashend kantelmoment.

Lullig dat de dino uit Stuttgart door een milieumobiel wordt geveld, maar tekenend is het wel: de zandbakkruisers hebben eigenlijk niets in het centrum van een stad te zoeken. Gelukkig raakt niemand bij het ongeval gewond en kan de Prius volgens de verslagen zelfs nog rijden. Nog gelukkiger: het vond plaats op Sloane Street en Eaton Square, de plaats waar zo ongeveer alle autospotters van Londen staan, waardoor er zelfs bewegend crashbeeld is.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5deae236f36dd', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });