Red Bull Racing vreest voor de komende drie races

Na de downforce-circuits van Barcelona en Monaco komen er weer hogesnelheidsbanen aan. Daar zijn de auto's van Red Bull Racing met hun Renault-power niet op hun best. Christian Horner is bezorgd over de kansen van Max Verstappen en Daniel Ricciardo.

Aanvankelijk hoopte Renault voor de Grand Prix van Canada met een geüpdatete motor voor Verstappen en Ricciardo te komen, maar die hoop moesten ze snel laten varen. Red Bull bleef er echter wel in geloven, maar inmiddels is wel duidelijk dat de motor er eind deze week niet is. De realiteit is ook bij teambaas Christian Horner doorgedrongen. De hoop heeft plaatsgemaakt voor vrees. "I am a little worried about Canada and Baku, because they are completely different challenges," aldus Horner.

De circuits hebben veel minder downforce nodig en juist meer topsnelheid. Precies dat wat ze dit jaar nog niet uit de motor hebben kunnen persen: "I think we are certainly understanding the car better, we are developing the car better, we are getting performance on the car and that has worked to good effect." De topsnelheid van de Ferrari's en de Mercedessen is echter veel hoger.

Max Verstappen vindt dat het team ook moet werken aan de mechanische grip. In Barcelona was er een nieuwe bodemplaat voor de auto en in Monaco kwam er een T-wing op de haaienvin, maar dat is downforce. "De Ferrari's lijken veel sneller te draaien, daar zouden wij kunnen verbeteren."