Voormalige belofte Robert Kubica wil terugkomen in Formule 1

Het verhaal van Robert Kubica is best tragisch. Hij was de eerste Pool die ooit meedeed aan de Formule 1 en prompt de eerste die er ook een prijs pakte. Zijn toekomst zag er goed uit, maar zijn carrière kwam door een crash in 2011 tot een einde.

Kubica was bezig aan zijn zesde seizoen in de Formule 1 toen hij in 2011 zeer zwaar gewond raakte bij een rallycrash in Italië. Hij deed aan de rally mee bij wijze van vrijetijdsbesteding en eindigde die dag met een verbrijzelde rechterarm, waarvan een deel geamputeerd moest worden. Zijn rechterbeen en -schouder waren ook op alle mogelijke manieren gebroken. Toen echter duidelijk werd dat Kubica in principe kon genezen, kwam hij puur op karakter terug. In 2012 reed hij weer rally's.

Hij blijkt nu echter ook te hopen op een terugkeer in de Formule 1. Onlangs reed hij als testcoureur voor Renault. Hij genoot van het rijden, maar vond het pijnlijk om te merken wat hij aan skills was kwijtgeraakt tijdens zijn zesjarige absentie. Hij suggereerde dan ook dat een rentree in de Formule 1 niet binnen de mogelijkheden lag.

Nu lijkt hij zich echter bedacht te hebben. "It doesn't depend only on my side, but I will keep working and hopefully one day I will have a chance to go forward and step-by-step maybe have [a] proper comeback." We gunnen het hem van harte.