Gelekt! De BMW 6 Serie GT

De opvolger van de BMW 5 Serie GT is opvallend genoeg een 6 Serie GT. Dat weten we doordat een autofiele beeldbank de foto's lekte.

Je hebt borsten- en billenmannen en voor die laatste groep is de nieuwe BMW 6 Serie GT bedoeld. Want allejezus wat een reet. Dat had de 5 Serie GT die voorafging aan deze nieuwe BMW Grand Turismo ook al. Het uitlekken van de beelden is vrij pikant, want de opvolger van de 5 Serie GT zou waarschijnlijk pas in september op de IAA in Frankfurt onthuld worden. De beelden zijn niet meer te vinden op de plaats van herkomst.

Deze 6 Serie is in ieder geval waarmee BMW de bijzondere niche der luxueuze hatchbacks gaat invullen. Vroeger werd die taak volbracht door de nog euhm...bijzonderder 5 Serie GT, maar BMW verhoogt de nummers. Wat 5 was wordt 6 (en wat 6 was wordt 8).

Over smaak valt wel degelijk te twisten en dat gaan we ook doen: de 6 GT ziet er precies 5 keer beter uit dan de auto die hij vervangt. Ondanks het overmaatse achterwerk is-ie ranker, slanker en strakker. Onder het aantrekkelijker uiterlijk ligt BMW's CLAR-platform, dat ook het fundament is van de 5 en 7 Serie.

Enfin, nu wachten tot BMW de presentatie van de auto vervroegt van begin september naar ergens deze week.