Aston Martin V8 en V12 Vantage AMR zijn er

In Genève lanceerde Aston Martin een nieuwe label dat de topversies van zijn auto's verzorgt: AMR. Toen presenteerde het bedrijf een superspeciale gelimiteerde Vantage AMR Pro, vandaag komen de gewone Vantages van AMR. 

Deze Vantage AMR is de gewone versie van de speciale versie (AMR Pro) van de gewone versie (Vantage), afgezien van de speciale versies (GT8 en GT12) van de gewone versie (Vantage). Volgt u het nog?

Van het nieuwe model worden er slechts driehonderd gemaakt: honderd stuks met een V12 en tweehonderd met een V8. Deze 'gewone' modellen onderscheiden zich van de AMR Pro's doordat ze in serie gebouwd worden en niet door de afdeling Q helemaal geïndividualiseerd zijn. De V8 levert 435 pk en de V12 komt tot 603 pk. Die krachten kunnen via een sequentiële flipperbak of een zes- (V8) of zevenversnellings (V12) handbak.

Uiteraard heeft Aston Martin ook gedacht aan het extraspeciale uiterlijk voor de AMR-modellen. Er is keus uit vier verfkleuren en daarop zijn in opvallende kleuren strepen aangebracht. Op verschillende plaatsen aan het exterieur en in het interieur is koolstofvezel verwerkt om de auto lichter (en indrukwekkender) te maken.

Wie de auto extra opvallend wil maken, of steviger op het circuit geplakt wil worden, kan kiezen voor het aero-pakket dat in samenspraak met Aston Martin Racing is ontwikkeld. Het bestaat uit nog meer carbon, verwerkt in splitters, flapjes en een achterspoiler. 

Een van de leukste extra's aan de auto wordt alleen op de foto's getoond, maar niet besproken in het bijgezonden persbericht. Aston Martin levert een speciaal ingebouwde AML dashcam. Een GoPro-achtig ding om schitterende video's te maken van trackdays op circuits of om andere mensen te tonen hoe je iedereen van de weg af drukt in het verkeer.

Wie dit weekend in Le Mans is, kan de auto's voor het eerst bekijken en er een bestellen voor een prijs van £97,995.