FIA piswoest op Richard Hammond

Weet u wie je ook nooit wilt uitnodigen op een leuk feestje? Autosportorganisatie FIA. Die denkt namelijk dat Richard Hammonds crash hartstikke slecht is.

En dan bedoelen ze niet: wat vervelend voor Hammond. Nee, ze bedoelen dat Richard Hammond weleens moedwillig het gezicht van de autosportwagens bespuugd kan hebben. Hier hun klacht: "This accident tainted the reputation of motorsports in general and mountain races in particular, and the FIA has been forced to demand an opinion from Auto Sport Schweiz."

In principe kan de FIA heel wat eisen, want de race waar Richard Hammond met bijna 200 km/u uit de bocht vloog, is een FIA-evenement. Maar de suggestie dat Hammond, een van de meest internationaal herkenbare popularisators van alles met vier wielen, de autosport zou hebben beschadigd, is euhm...gestoord.

De FIA zal gemakzuchtig hebben geconcludeerd dat de Hamster onvoldoende vertrouwd was met de uitzinnige Rimac die hem probeerde te vermoorden. Volgens getuige Jeremy Clarkson is dat geenszins het geval; Hammond had al vier dagen gevuld met Kroatisch autoworstelen en wist wat hem te wachten stond.

Dus kom op Fia, uit je safespace en terug naar het circuit. Oh en mocht het jullie interesseren, Hammond maakt het inmiddels weer prima.