Koop de Lincoln Continental Limousine van Steve McQueen

Een Lincoln Continental uit de jaren 60 wil je op zichzelf al hebben. Het is een van de weinige auto's die er zelfs in een verlengde versie nog goed uitzien. Belangrijkste reden om deze te kopen is toch de voormalig eigenaar: Steve McQueen. 

De Lincoln van the King of Cool komt binnenkort op een veiling in de Verenigde Staten tevoorschijn als een van de te verkopen wagens. De acteur die in 1971 samen met een Porsche 917 de hoofdrol speelde in de legendarische film Le Mans, was een van de opvolgende eigenaars van deze Executive Limousine. 

De auto werd in 1965 verlengd bij Lehmann-Peterson, een specialist in het vervaardigen van limousineversies van luxewagens. Het bedrijf was zo goed, dat Ford gewoon garantie bleef geven op de auto's die bij het bedrijf in tweeën werden geknipt en verlengd.

Volgens RM Auctions is de kilometerstand van 27.000 mijl (tegen de 44.000 kilometer) geloofwaardig. Het lijkt er daarom op dat de eigenaars de auto alleen gebruikten om ermee van hun huizen in Beverly Hills naar de filmpremières in downtown Los Angeles te rijden.

De 7 liter V8 (430 cubic inch) is uiteraard gekoppeld aan een automatische versnellingsbak. IN het interieur zitten allerlei extra's die het de inzittenden naar hun zin maakt, denk aan houders voor kristallen glazen en karaffen, zodat je nooit zonder alcohol zit tijdens het rijden.

De auto, met de iconische suicide doors, wordt op 24 juni geveild in Santa Monica. Mocht je na het Le Mans kijken dit weekend een stukje van de geschiedenis van de acteur die de legendarische race vastlegde willen bezitten, dan moet je waarschijnlijk tussen de $100.000 en $150.000 meenemen.