Fopmerk Faraday Future verslaat Tesla

Goed nieuws vanuit Faraday Future en dat gebeurt niet vaak. Het Chinese merk heeft het voor elkaar gekregen om hun auto naar boven te trappen tijdens de Pikes Peak Hill Climb. Daarbij was de FF91 een stuk sneller dan de Tesla Model S een jaar eerder.

Faraday Future gebruikte voor de run een pre-productie versie van hun FF91, omdat de productie nu eenmaal nog niet is begonnen. De volledig elektrische vierwieler knalde in 11:25.082 naar de top van de bekende berg en snoepte daarmee 23 seconden van de tijd van de Tesla Model S van vorig jaar af. Missie geslaagd!

Het is een hele prestatie, maar het blijft een beetje een nietszeggende overwinning als je weet dat de kans dat de auto ooit in productie minimaal is. Het bedrijf blijft diep in de problemen zitten, het geld is op en de fabriek is nog niet gebouwd. Je kan eigenlijk stellen dat het feit dat deze hele run heeft plaatsgevonden al een klein wonder mag heten. Faraday Future heeft daarmee toch nog een mijlpaal behaald voordat het waarschijnlijk een stille dood zal sterven.

De Pikes Peak had dit jaar weinig opvallende deelnemers. De tijdrit werd net als vorig jaar gewonnen door Romain Dumas in een aangepaste versie van zijn Norma MXX RD Limited. Het mag duidelijk zijn dat dit een voor de gelegenheid gebouwde racemachine is, want zijn tijd van 9:05,672 verpulvert de tijd van de FF91 (40ste in het eindklassement).