ZGAN. Lancia Delta HF Integrale

Ze zijn er nog wel, Lancia's. Het merk is tot een futloos einde gekomen, maar de roem uit het verleden is er nog. Neem de Lancia Delta HF Integrale. Veelvoudig rallykampioen en all-round droomwagen van iedereen die rondom de jaren 80 opgroeide.

Na zijn hoogtijdagen als rallykanon en als jongensdroom was de Lancia Delta HF Integrale jarenlang zwaar ondergewaardeerd. Daar begint inmiddels verandering in te komen. Er staan zelfs exemplaren te koop voor bijna anderhalve ton. Zelfs al is de Martini 5-editie een fijne limited edition, dan nog is de prijs van die Evo 2 belachelijk. 

Het exemplaar uit 1989 dat we hier bespreken heeft geen prijskaartje opgespeld gekregen, maar we vermoeden dat de auto een stuk minder duur is. Ten eerste gaat het om een achtklepper en niet om de geëvolueerde zestienkleppers die in de jaren 90 op de markt kwamen.

Daarnaast is deze auto niet gerestaureerd en heeft de motor ongeveer twintig jaar van zijn leven stilgestaan (aldus de verkoper). Erg veel rijden is niet goed voor de waarde van een auto, maar erg weinig ook niet. Ergens in de 28 jaar dat de auto op de aardbodem rijdt, is er toch een ruime ton op de klok gezet. Zoals gezegd restaureerde niemand de auto, maar hij werd ook niet verziekt met allerlei after-markettoestanden. 

Op het oog ziet de auto er mooi uit. Daarnaast beweert de huidige eigenaar (de derde) dat de motor prima werkt ondanks zijn lange winterslaap. We geven hier uiteraard geen aankoopadvies, dat zou juridisch vast niet verstandig zijn, maar we wijzen wel op de prijs van vergelijkbare 8v's. Die gaan doorgaans voor een bedrag tussen de €19.000 en €25.000 van de hand.