Totale eclips: Rolls-Royce presenteert Dawn Black Badge

Rolls-Royce schrok zo van de 810 pk sterke Wraith van Jon Olsson, dat ze in allerijl hun Dawn een vermogenskuur gaven. De nieuwste aanwinst van het Black Badge-label staat deze week op/in Goodwood.

De Dawn Black Badge (nomen est omen) heeft als USP dat de cabrio volledig Deelder-proof is: de auto is meer blacked-out dan het elektriciteitsnet van een middelgrote Indiase stad in de zomer. We raden overigens niet aan om in hartje zomer in Hyderabad met deze Dawn te rijden, tenzij je van verbrande billetjes houdt. Op wat oranje accenten na volgt ook het leer in het interieur het zwarte thema.

Nog niet helemaal overtuigd waarom je deze Dawn moet verkiezen boven een standaardmodel? Dan gooit Rolls-Royce er wat bonuspk's in als deal sweetener: de Black Badge beschikt over 602 pk en 840 Nm, een opwaardering ten opzichte van de 570 pk en 780 Nm die standaard uit de 6,6-liter V12 komt. Merk je in de praktijk helemaal niks van, maar cijfers doen het wel goed in de lounge van de country club. En als Daniel Plainview in deze tijd had geleefd had hij er één besteld.

Dat gezegd hebben: de ruim 2,5 ton zware cabrio is en blijft een uitermate begeerlijke auto. De afwerking is van het hoogste niveau en vanzelfsprekend is de Rolls tot de nok toe gevuld met waftability. Mocht u door onwelgevallige sujetten op de hielen worden gezeten, dan is de Dawn in staat zichzelf in 4,9 seconden naar de 100 km/u te katapulteren. Ook de remmen kregen meer bite: deze zijn een volle inch (2,54cm) groter in diameter. 

Op elk ander moment zal de V12 echter rustig snorren voor de inzittenden, terwijl deze met een picknickmand vol Petrus en Dom Pérignon onderweg zijn voor hun zondagse uitje. Of wat puissant rijke mensen ook maar doen qua dagbesteding.