Nieuwe naam Force India bekend

"Checo, may the Force be with you." Het team van Force India zoekt een nieuwe naam, maar wil de Force niet loslaten. Force One lijkt de nieuwe titel van de renstal te worden.

In een poging meer sponsorgeld binnen te harken wil het team af van India in de naam. Blijkbaar schrikt een dergelijke nationalistische naamgeving potentiële sponsoren af. Daarnaast is de band van teambaas Vijay Mallya met zijn thuisland aardig bekoeld, nu hij daar wordt aangeklaagd voor het ontduiken van de belasting. 

Uit documenten blijkt nu dat een collega van Mallya een reeks aan bedrijfsnamen heeft vastgelegd die allemaal draaien rond Force One. Zo zijn onder meer Force One Grand Prix, Force One Racing, Force One Team, Force One Technologies en Force One Hospitality geclaimd.

Ondanks de voor de hand liggende namen als Pink Panthers GP of Formule Flodder ziet het er naar uit dat het toch het vrij simpele Force One wordt. Het is de zoveelste naam voor het team dat eerder ook al als Spyker, Midland en Jordan door het leven ging.

Force India moet nog wel een officiële aanvraag voor een naamswijziging bij de FIA indienen, die daar vervolgens zijn goedkeuring over uit moet spreken. In de tijd van Bernie Ecclestone was een naamswijziging zonder belangrijke reden een moeilijke opgave, maar het team gaat ervan uit dat het onder de nieuwe leiding geen enkel probleem gaat worden.

Dus binnenkort rijden Sergio Perez en Esteban Ocon voor Force One. Commentatoren over de hele wereld hopen dat de coureurs een keer crashen en loskomen van de grond zodat ze allemaal dezelfde Air Force One-grap kunnen maken. In Azerbeidzjan deden de rijders in ieder geval al een goede poging.