BMW X5 M en X6 M zijn extra sinister met Black Fire

Zwart is goed, zwart is beter. BMW zag nog maar een mogelijkheid om zijn X5 M en X6 M sports activity vehicle en sports activity coupé te verbeteren: zwart. Alles maar dan ook alles aan de wagens is nu voorzien van extraveel zwart. 

BMW Groep heeft vandaag het zwarte virus te pakken. Niet alleen verfde Rolls-Royce een van haar modellen zwart, ook BMW M nam de spuitbus ter hand bij de X5 M en de X6 M. Beide hoogpotige modellen van BMW krijgen de 4,4 liter V8 motor met 575 pk mee. Goed voor een acceleratie van 0 naar 100 in 4,2 seconden.  De topsnelheid van de wagens noemt BMW niet, we kunnen er gerust van uitgaan dat die boven de 250 kilometer per uur zou liggen als hij niet op die snelheid werd gelimiteerd. De aandrijving gaat via een automatische versnellingsbak -die optioneel met stuurflippers bediend kan worden- naar de vier wielen. Het vierwielaandrijvingssysteem geeft uiteraard de voorkeur aan het aandrijven van de achterwielen.

Het zwarte van de Black Fire Edition komt vooral in interieur en exterieur naar voren, te beginnen bij de niertjes op de grille. Ze zijn compleet zwart. De carrosserie is uiteraard ook compleet in die kleur uitgevoerd: Sapphire Black Metallic. De wielen? De 21 inch velgen zijn hartstikke zwart. De spiegelkappen zijn niet gewoon van zwartgespoten plastic, maar van koolstofvezel.

Ook in het interieur zien we veel zwart, maar ook rood. De twee kleuren combineren nou eenmaal lekker in een auto. Het optionele (zonder meerprijs) zwarte alcantara stuurwiel heeft op 0/360 graden een lichtblauw streepje dat we kennen van de motorsportmodellen van BMW.

De beide speciaaltjes, waarvan BMW nog geen prijs heeft vrijgegeven zijn leverbaar vanaf augustus. Reken er niet op dat je de auto's veel op de Nederlandse wegen gaat zien, de 11 liter brandstof die de motor per 100 km verbruikt en de uitstoot van 25,8 kilo CO2 over die afstand maken de auto's vooral geliefd bij de fiscus.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f2b5a59d0c70', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });