Zeer zeldzame Aston Martin One-77 uit de Q-series te koop in Dubai

U kent de One-77. De ultragelimiteerde meer dan een miljoen kostende Aston Martin was een onmiddellijke hit bij liefhebbers en ultiem geschikt materiaal voor posters op jongenskamers. Maar het kan dus nog zeldzamer.

De One-77 Q-series is de special edition van een toch al mateloos gelimiteerde uitgave. Er werden er slechts zeven van gebouwd. Dit is zo zeldzaam als de kostbaarste Ferrari's van lang geleden. En zoals het kostbare bespoke-edities betaamt, is de kleurkeus uiterst mager. Het is alsof je zakendoet met Henry Ford. De aangenaam gefortuneerde eigenaar in spe had de keuze uit maar liefst vier (4!) kleurcombinaties.

De supercar in kwestie biedt zilveren lak, antraciet haast, met donkerrode buitenspiegels en rode details op de voorbumper, glanzend zwarte velgen en rode remklauwen. Het interieur is verder zelfs voor de kleurendoven onvoorstelbaar lederrood met vele zwarte accenten. En koolstofvezel details, uiteraard.

Zoals de 'gewone' One-77's bestaat de aandrijving uit een bijna vooroorlogs grote 7.3 atmosferische V12, 700 pk en 750 Nm koppel. Het mag ons niet verbazen dat de topsnelheid 354 km/u bedraagt. Prijzen zijn nog niet bekend, maar de verstandige koper verwacht op zijn minst drie miljoen dollar af te tikken.