Top 13 video's die bewijzen dat Goodwood awesome is

Het Goodwood Festival of Speed was ook dit jaar weer groter, drukker en spectaculairder dan ooit. Het evenement is steeds belangrijker in de agenda's van petrolheads wereldwijd en dit zijn de redenen.

Bugatti, Lamborghini, Porsche, Ferrari, McLaren, Aston Martin en nog veel meer: ze zijn er allemaal. En alle fabrikanten nemen hun topmodellen mee. Vrijwel nergens anders zie je zoveel nieuwe supercars bij elkaar. De meeste aanwezige modellen gaan ook nog de baan op, waardoor je ze ziet en hoort rijden wat beter is dan alleen statisch bewonderen.

Vergeet autoshows, dit soort evenementen zijn het nieuwe podium dat automerken gebruiken om nieuws aan het publiek te tonen. Dit jaar is het niet anders met gloednieuwe modellen van Jaguar, Porsche, McLaren en Aston Martin die voor het eerst te bewonderen zijn op dit feestje. En het mooie is dat ze dan ook meteen in actie komen, dus je kan ze ook meteen horen.

De organisatie plant het Festival of Speed altijd in een weekend zonder Formule 1 of Le Mans, waardoor teams uit deze sporten op bezoek kunnen komen om het publiek te vermaken. Ook dit jaar waren er weer meerdere F1-teams en -rijders aanwezig om rubber op de baan te plakken.

Laat snelle auto's een circuit afleggen en het gaat ongetwijfeld een keer fout. Ook tijdens het benzinefeestje eindigt er wel eens eentje tussen de hooibalen. Hoewel het soms pijnlijk is om te zien hoe zeldzaam metaal beschadigd raakt, is het ook een bewijs van de risico's de de rijders nemen met hun kostbare voertuigen. 

Hoewel Lord March met Goodwood Revival in september nog een eigen klassiekerfeestje heeft, is er tijdens het Festival of Speed ook genoeg oud blik te bewonderen. De meest bijzondere race- en straatklassiekers mengen zich tussen de moderne supercars met hun eigen unieke vormen en geluiden.