Niki Lauda: 'Red Bull kan nog meedoen in de titelstrijd'

Het lijkt dit seizoen tussen Mercedes en Ferrari te gaan, maar Red Bull is sterker dan de meesten denken. Mercedes-adviseur Niki Lauda geeft toe dat hij in paniek raakte toen Red Bull de GP van Azerbeidjan pakte.

Max Verstappen wil de GP in Baku het liefst vergeten, maar teamgenoot Ricciardo pakte daar de zege. Dat was voor F1-legende en bekende Vriend van Max Niki Lauda het signaal om lichtelijk in paniek te raken. Hoewel Ferrari dit seizoen significant verbeterde en het dus een tweestrijd tussen de Scuderia en Mercedes leek te worden, waarschuwt Lauda voor het Red Bull van Verstappen en Ricciardo. 

Lauda: “De overwinning van Red Bull Racing in Baku heeft bij mij de alarmbellen doen rinkelen. We kunnen niet zeggen dat Red Bull dit jaar geen rol in het wereldkampioenschap gaat spelen. Op dit moment strijden twee teams voor het kampioenschap, maar het zou een race tussen drie teams kunnen worden. Er is meer dan Hamilton tegen Vettel.”

Lauda vindt Red Bull dus gevaarlijk genoeg om niet al te gemakkelijk uit te gaan van een tweestrijd. Als Red Bull presteert, strijden er drie om de kroon. Als Max eindelijk de beschikking krijgt over een fatsoenlijke motor, moet het een geweldig gevecht worden.