Dit is de eerste Tesla Model 3 en Elon Musks verjaardagscadeau

Feest, confetti en fapperdefap: Elon Musk heeft het eerste productiemodel van de Model 3 gepresenteerd. En die gaat linea recta naar zijn eigen garage.

Het is dan eindelijk zover. De eerste en enorm langverwachte Tesla Model 3 is van de band gerold. En dat - de Heer zij geloofd en geprezen - voor de deadline. De hel is inmiddels bevroren, zo hoorden wij van Gerrit Hiemstra. Daar is-ie gewoon: de elektrische auto voor de massa, de automobiel van de toekomst, de Model 3.

Elon Musk heeft ons het genoegen verschaft om foto's te posten van de nieuwste en eerste Model 3. Hij liet zaterdag op Twitter (Elons favoriete medium voor dronken lofzangen en serieus nieuws) weten hoe het ding eruit zou zijn. Volgens de Edison van de 21e eeuw zouden de eerste dertig Model 3-kopers hun auto krijgen op een feestje aan het eind van deze maand. In augustus worden er honderd gebouwd. In december al twintigduizend.

Het exemplaar op de foto gaat vindt waarschijnlijk zijn weg naar Elon Musks persoonlijke garage. Tesla-bestuurslid Ira Ehrenpreis had first dibs op de Model 3, maar hij heeft die rechten afgestaan aan eindbaas Musk. Een passend cadeau voor diens 46e verjaardag. Hartelijk gefeliciteerd!

Ja, behalve voor die meer dan 400K klanten die nu wachten op het moment dat zij eindelijk hun eigen Model 3 in ontvangst kunnen nemen. Ze kunnen nu uitrekenen hoe lang ze nog moeten wachten. Hartelijk gecondoleerd.