Dit is de Audi A8 Coupé die we nooit kregen

Coupé-versies van grote Duitse limousines leveren vaak mooie auto's op. Mercedes heeft prachtige tweedeurs van de S-Klasse, BMW's 8-Serie is een classic, maar Audi blijft achter. Dat terwijl er in 1997 wel één Audi A8 Coupé werd gebouwd.

De coupé van Audi's grootste werd destijds in opdracht van de vierringer gebouwd door IVM Automotive uit München. Het lijkt simpel om de vierdeurs opstelling te vervangen door twee grotere portieren, maar voor de verwezenlijking moest het aluminium spaceframe aangepast worden en werden bijna alle bodypanelen veranderd.

Het resultaat is een bijzonder chique auto die door zijn lange deuren en stijlloze raampartij een stuk rustiger oogt dan zijn vierdeurs broer. Die C-stijl kon verdwijnen doordat de bouwer de stoelen met ingebouwde gordelhouders uit de cabriolets heeft geleend. 

Het model werd in de chique kleur Ming Blue Pearl getoond op de autoshow van Genève van 1997. Helaas bleef het daarbij, want de cijfersstaarders binnen Audi zagen geen toekomst in het model. Ze waren bang dat het model net als de 8 Serie van BMW maar matig zou verkopen en daardoor te weinig zou opleveren. De concept car verdween weer uit de schijnwerpers en daarna hebben we niets meer van het project vernomen.

Toch zijn we de A8 Coupé nooit helemaal vergeten en met de introductie van de nieuwe A8 deze week is de hoop op een nieuwe versie weer opgedoken. Audi spreekt zelf nog met geen woord over een tweedeurs op basis van het nieuwe model, maar we weten dat BMW wel werkt aan een nieuwe 8 Serie en Mercedes heeft uiteraard de S-Klasse in het assortiment. Aangezien de Duitse merken elkaar extreem strak in de gaten houden en vooral geen enkel marktsegment aan de concurrent willen weggeven, zal Audi ongetwijfeld de mogelijkheid onderzoeken. Laten we hopen dat ze een poging doen en dat het resultaat wederom zo oogstrelend is als in 1997. Het straatbeeld verdient een A8 Coupé.