Mercedes: Verstappen heeft ongelofelijk snelle auto

Hoewel de WK-stand het momenteel niet laat zien en Max onnodig vaak wordt getroffen door pure pech, heeft Red Bull Racing wel een ongelofelijk snelle auto. Dat zeggen wij niet, maar dat bevestigen de monteurs van Mercedes.

Daniel Ricciardo toonde afgelopen weekend de kracht van de Red Bull door de Mercedes van Lewis Hamilton de hele race voor te blijven. In de laatste fase van de wedstrijd wist de Mercedes wel dichtbij te komen, maar er voorbij lukte niet. Hierdoor stond de Australiër voor de vijfde race op rij op het podium champagne uit zijn schoen te drinken en moest Hamilton het doen zonder beker. 

"Ze hebben een ongelofelijk snelle auto. Op beide bandencompounds", vertellen Mercedes-monteurs over de Red Bull. "Het is de bevestiging dat ze een inhaalslag maken zowel met het chassis als met de motor. Lewis kon in de hogesnelheidsbochten niet bij Ricciardo blijven en daarom kon hij zonder fout van Daniel niet passeren."

Het grootste probleem bij Red Bull Racing lijkt nu opgelost. Doordat de data uit de windtunnel niet overeenkwam met de praktijk, is er bij de ontwikkeling hier en daar wat fout gegaan. Dat is rechtgezet, waardoor dingen die goed presteren in de (digitale) windtunnel het nu ook goed doen op het circuit. 

Het team verwacht dat Silverstone komend weekend gunstig is voor de Red Bull. "In snelle bochten hebben we een geweldige auto", zo jubelt Ricciardo. "In medium en langzame bochten moeten we nog wel verbeteren, omdat Ferrari en Mercedes daar meer snelheid kunnen meenemen." Op het Britse circuit met zijn snelle bochten kan het dus nog een leuke strijd worden. Nu hopen dat alles een keer heel blijft.