RIP. 31 augustus is de dag dat de Viper sterft

Het waren 25 mooie jaren, maar aan elke rit komt een eind. De laatste Dodge Viper zal op 31 augustus in besloten kring van de band rollen. Na dit treurige moment zal er koffie en cake geserveerd worden in de fabriekskantine. Geen bloemen, geen bezoek.

Het einde van de Dodge Viper werd al een tijd terug aangekondigd, maar nu weten we wanneer de automotive euthanasie daadwerkelijk gaat plaatsvinden. Na een zwaar einde vol speciale modellen en levensverlengende ingrijpen van dealers trekt Dodge op 31 augustus definitief de stekker uit de productie van Amerikaanse sportauto. 

Dit betekent niet alleen het einde voor dit model, maar ook de sluiting van de fabriek waar de Viper al sinds zijn geboorte in 1992 wordt gebouwd. De in totaal 87 medewerkers van de locatie zullen volgens moederbedrijf Fiat Chrysler Automobiles in een andere fabriek een baan aangeboden krijgen. 

Nu willen we niet alleen treuren om dit verlies. De Viper heeft 25 mooie jaren gehad en dat moeten we ook onthouden. Daarom hieronder nog enkele mooie momenten uit het korte bestaan van deze jonge sporter. Opdat wij nooit zullen vergeten