Rentree Robert Kubica komt dichterbij

Zou het, zou het, zou het? Zou Robert Kubicka, het Poolse talent dat zoveel pech tegenkwam en daardoor niet meer in de Formule 1 kon racen, dan toch terugkeren naar de koningsklasse? Renault gaat er in ieder geval niet voorliggen.

In juni konden we melden dat Kubicka tests verreed voor Renault. Hij kon het nog wel, maar het deed hem pijn te merken dat hij tijdens zijn zesjarige gedwongen vakantie de finesses was kwijtgeraakt. In 2011 raakte de Pool zeer zwaar gewond tijdens een recreatieve rally in Italië. Hij dacht dat hij nooit meer de oude zou worden.

Welnu, hij reed de tests en mijmerde over een comeback bij Renault, zijn laatste team voordat hij de F1 moest verlaten. Renault is daar niet tegen - hoewel de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat het team ook niet enorm enthousiast is. Volgens Renault zijn er geen 'duidelijke obstakels' die Kubicka's rentree in de Formule 1 zouden kunnen verhinderen. We spreken dan over het seizoen volgend jaar.

Tijdens zijn laatste test gaf Renault ook ruiterlijk toe dat het een evaluatie van de skills van Kubicka was. Helaas is de man fysiek nog niet waar hij zijn moet voor een nieuwe kans in de koningsklasse. Maar: "What I can tell you is he is still quick, he is still very consistent and more importantly he has this energy and this drive, this enthusiasm that he has always had."

Misschien moeten we nog iets langer wachten dan 2018, maar de deur staat op een kier.

Durf jij te zeggen wie zondag in Engeland de race wint? Bij Toto kun je daar een leuk bedrag mee verdienen. Klik hier om geld te winnen met je F1-voorspelling!