Wat is Elon Musk nu weer van plan?

Stilzitten en genieten van zijn succes doet Elon Musk niet. Telkens als er dingen lijken te gaan lukken, verzint hij weer nieuwe dingen die moeten gebeuren. De charismatische entrepreneur richt zich nu op een nieuw project, maar wat is het?

Voor veel ondernemers is het al moeilijk genoeg om een autofabriek op te zetten, meestal lukt het niet. Elon Musk doet het alsof het simpel is, en gooide er als extra moeilijkheid in dat hij elektrische auto's wilde gaan produceren. Het lijkt, na de introductie van het derde model, te gaan lukken met de plannen. 

Alsof een autobouwer neerzetten niet genoeg tijd kost, bouwt Musk intussen aan een raketbedrijf dat als eerste recyclebare raketten de ruimte instuurt. Omdat dat alleen al bijna onmogelijk is, bouwde Elon de extra horde in door zijn raketten op onbemande boten op de oceaan te laten landen. En warempel, ook dat lijkt te lukken. Tijd voor iets nieuws.

Twee projecten die nog niet helemaal in de 'het is gelukt' fase aan zijn gekomen heten Hyperloop en The Boring Company. We zullen zien hoe ver dat gaat komen. Toch verveelt Musk zich blijkbaar, want hij lanceert een nieuwe website

De domeinnaam x.com is een van de weinige eenletterige webadressen ter wereld. Al sinds 1993 worden die korte namen niet meer verkocht. Musk was al eerder eigenaar van x.com, maar hij verloor het eigendom toen hij PayPal (het bedrijf waar hij zijn eerste miljarden mee verdiende) verkocht. Inmiddels schijnt hij er een achtcijferig getal voor te hebben neergelegd. Acht cijfers betekent een range van tussen de $10.000.000 en $99.999.999. Beide bedragen klink wat hoog om er alleen maar een x op te zetten. 

Wellicht een dedicated pagina voor de fans van de Tesla Model X? Al heeft ruimtebedrijf SpaceX ook al een naam met die letter erin. Wat zou het zijn?