Zieltogend Faraday Future kaapt BMW-veteraan weg

Iedereen kent The Black Knight uit Monty Python, die uitroept 'Tis but a scratch' als hij aan stukken gehouwen op de grond ligt. Deze ridder is in veel opzichten een metafoor voor het huidige Faraday Future. Opgeven, ho maar.

We hoeven u niet nog eens te vertellen dat het slecht gaat met de automaker die ooit de strijd wilde aanbinden met Tesla. Faraday Future ligt praktisch in duigen. Maar van opgeven wil het bedrijf, dat wordt gesteund door een semi-verpauperde Chinese miljardair, niet weten. 

Faraday Future heeft een deel van zijn reputatie gebouwd op het wegstelen van prominente mensen uit de auto-industrie. En kennelijk heeft het merk dat trucje nog steeds onder de knie. Nu heeft het Ulrich Kranz weer weten te strikken. Kranz was het hoofd van BMW's i-divisie, de elektrokant dus.

Kranz wacht een zware taak. Eigenlijk komt het erop neer dat de man die dertig jaar in dienst van BMW was, de FF91 van concept tot realiteit moet verheffen. Kranz wordt Chief Technology Officer. Kranz begrijpt zelf ook wel dat zijn stap opvallend is, maar volgens de kleine rebel zelf zijn risico's hem niet vreemd. Dat risico is er zeker. Hij moet er bijvoorbeeld voor zorgen dat de FF91 met al zijn 1050 pk's in 2018 van de band begint te rollen. We wensen hem succes, hij zal het nodig hebben.