De Mercedes-Benz X-Klasse pick-up is hier

Zocht je voorheen een pick-up met een ster dan was je aangewezen op de monsterlijke G63 AMG 6x6, maar nu is er een alternatief. Mercedes bestormt met de X-Klasse de pick-upmarkt en duikt daarmee in een nieuw segment.

Vorig jaar zagen we de concept car al en nu is ook eindelijk het productiemodel onthuld. Na het stoere en gespierde prototype oogt het eindresultaat toch een beetje tam. De pick-up komt er met een enkele of een dubbele cabine en met een open of dichte laadruimte en zelfs een opbouw is mogelijk. 

De pick-up is gebouwd in samenwerking met Nissan/Renault en staat op hetzelfde onderstel als de Nissan Navara. Daar is uiteraard wel een Mercedes-body overheen geplaatst, zodat het eindresultaat een eigen smoel heeft. 

De koper kan kiezen uit vier motoren. Een 2,3 liter viercilinder diesel komt er met 163 en 190 pk en later volgt een diesel V6 met liefst 258 pk en 550 Nm. Mocht je liever geen diesel stoken, dan krijgen sommige markten ook nog de mogelijkheid om voor een 165 pk sterke benzineslurper te kiezen. 

Hoewel je bij pick-ups misschien direct aan de Verenigde Staten moet denken, is het juist die markt waar de X-Klasse in eerste instantie niet heen gaat. Mercedes focust zich met de nieuweling op de Zuid-Amerikaanse, Zuid-Afrikaanse, Australische en Europese markt. De rednecks moeten het dus nog even zonder doen.

Vanaf november verschijnt de pick-up op de Europese markten en in Nederland krijgt het werkpaard een vanafprijs van 38.480 euro exclusief BTW en BPM. Dat is alles dat Mercedes daar nu over vrijgeeft, want meer prijsdetails volgen op een later moment.