Oh men, die beeldschone Mazda komt er mogelijk nog steeds

Ook als je geen Mazda-liefhebber bent. Of geen idee hebt wat het merk uitspookt. Of sowieso denkt dat al het moois uit Europa komt. Verheug je hierop: er is een goede kans dat de RX-9 er komt.

De RX-9 lijkt op het concept dat we hierboven zien. Mazda noemde dat destijds de RX-Vision en er zijn weinig auto's waar we reikhalzender naar uitkijken. Al was het maar omdat Mazda zo'n beetje het laatste merk is dat trouw zweert aan verbrandingsmotoren en voortdurend blijft innoveren op gebieden waar de ware petroseksueel echt iets aan heeft: weggedrag en motoren.

Het gerucht dat er daadwerkelijk een RX-9 gebouwd gaat worden op basis van dit fabelachtige concept, bestaat al langer. Maar het wil maar niet doodgaan. Volgens nieuwe geruchten kunnen we in oktober een dergelijke auto tegemoet zien. Hij wordt gepresenteerd op de Autoshow van Tokio, zo wordt gezegd. Dat zou vijftig jaar na de introductie van de wankelmotor en daardoor passend zijn.

En dat is misschien meer dan toeval, want de verwachting is dat Mazda ook in deze RX-9 een motor met deze configuratie gooit. Er zijn weinig details, maar de krachtbron zou ongeveer 450 pk produceren en de auto zou ruim zeventigduizend dollar kosten. Dat is niet goedkoop, maar kijk dan wat je ervoor krijgt. 

Maar goed, dat is áls zoiets verkrijgbaar wordt en Mazda ons daadwerkelijk verrast.