Ford gaat de mooiste SUV's bouwen

Hoogstwaarschijnlijk zegt de naam Joel Piaskowski u precies niets. Dat is niet erg. Denk alleen aan hem als u een nieuwe SUV of crossover van Ford koopt. Want die komt in de toekomst uit zijn handen.

Op dit moment worden er in de wereld weinig dingen dingen in massaproductie gemaakt waar we zo opgewonden van raken als de laatste generatie van de Ford Mustang. Wat een auto, wat een stijl en smaak. Enfin, we vegen even ons kwijl weg en brengen u dan nog meer goed nieuws.

De Mustang is namelijk ontworpen door een team dat onder leiding stond van Joel Piaskowski. Dat is waarom zijn naam belangrijk is. En ook omdat hij is gepromoveerd binnen de Ford Motor Company. Piaskowski was de ontwerpbaas voor Europa, maar krijgt nu zicht op wereldoverheersing. Hij is bevorderd tot tekenopperhoofd voor 'cars and crossovers'. Wij wisten niet dat crossovers geen auto's waren, maar we zijn het in principe wel eens met het onderscheid.

Waar we het nog meer mee eens zijn, is dat Piaskowski die tent nu gaat leiden. Want deze man had niet alleen de leiding over de Mustang, maar ook over het ontwerp van de nieuwste F150. Kijk, als zo iemand zich gaat bemoeien met wat doorgaans het minst aantrekkelijke onderdeel in het modellengamma is, zeggen wij: de mooiste SUV en crossovers komen binnenkort van Ford.