Lewis Hamilton wil nog jaren doorgaan in Formule 1

King Lewis doet alweer tien jaar mee in de koningsklasse, maar de man weet van geen ophouden. Hij wil nog jaren doorgaan.

Drievoudig wereldkampioen Lewis Hamilton heeft alle reden om te stoppen. Als je er tenminste bij stilstaat dat stoppen op het hoogtepunt, niet hetzelfde als stoppen fullstop is. Aan de andere kant: hij is ontegenzeglijk in vorm en heeft ook dit seizoen weer kans op het wereldkampioenschap. 

Hamilton is 32 en pakte in 2008, 2014 en 2015 de wereldtitel. Momenteel rijdt Hamilton voor het dominante Mercedes en strijdt hij met zeiksnor Vettel van Ferrari om het kampioenschap. In een interview met tennisster Serena Williams, heeft Hamilton daar een mening over. (Evenals over andere dingen: "I've made it a real mission to fully understand what fashion is all about.") Over zijn carrière zegt-ie echter iets interessants: "I've got five, six years left of my career in racing, and after that I want to avoid becoming a commentator or a manager."

Volgens Lewis Hamilton zijn we nog niet van Lewis Hamilton af. Waarmee hij impliceert dat zijn huidige renstal hem graag wil houden of dat andere teams hem zouden willen hebben. Dat zou best kunnen. Enniewee, als Hamilton nog zes jaar blijft, heeft-ie een respectabel aantal jaren in de koningsklasse geracet. Hij is tegen die tijd 38. Oud naar huidige standaarden, maar niets vergeleken met Louis Chiron die bijna 56 was toen hij finishte in Monaco.

Goed, 30 juli gaan we in Hongarije zien of Hamilton nog jaren te gaan heeft.