Cadillac slacht zijn troonpretendent mogelijk alweer af

Niemand kan zeggen dat we de Cadillac CT6 niet alle goeds hebben gewenst. Wellicht is dat helaas tevergeefs, want de gedroomde comeback van Cadillac zou alweer op de rol staan om te verdwijnen. Eeuwig zonde.

Voor een margemerk in Nederland hebben we opvallend veel geschreven over de CT6. We hadden hoop en die hebben we nog steeds. Maar misschien is dat allemaal voor niets geweest. Het gaat niet zo goed met GM. Tegenvallende verkopen zorgen ervoor dat General Motors, het moederbedrijf van Cadillac, erover denkt om verschillende modellen te axen.

Het gaat niet per se slecht met GM, maar de automarkt in de VS is niet geweldig. De verkopen vallen tegen en dat betekent dat GM actie moet ondernemen. Helaas door delen van het huidige modellenspectrum te aborteren. De CT6 ligt op het hakblok. Per 2020 kan het al gebeurd zijn met deze hagelnieuwe Cadillac.

Een van de problemen met de CT6 is dat het een sedan is. En dat verkoopt in Amerika en daarbuiten steeds minder. Het marktaandeel neemt af, wat een reden is om de productie voor de eventuele bloei al af te bouwen. Het is zonde, maar de markt is hard. 

Wij hopen in ieder geval dat de CT6 - andere potentiële slachtoffers zijn vrij vergetelijk - niet geofferd wordt. Met deze auto heeft The Ambassasor of American Luxury weer een kans in Europa namelijk. De CT6 maakt(e) daadwerkelijk een kans tegen de Duitse overmacht en was een troonpretendent.