Hoera! Cadillacs vlaggenschip wordt NIET geofferd

Geweldig nieuws voor iedereen die een Al Capone Op de Treeplank-gevoel bij de Cadillac CT6 krijgt. Er is volgens de baas van Cadillac geen sprake van dat dit machtige apparaat in 2020 alweer verdwijnt.

Met pijn in ons hart schreven we een paar dagen geleden nog maar op gezag van Reuters: "De verkopen vallen tegen en dat betekent dat GM actie moet ondernemen. Helaas door delen van het huidige modellenspectrum te aborteren. De CT6 ligt op het hakblok. Per 2020 kan het al gebeurd zijn met deze hagelnieuwe Cadillac."

Pijn was ons. Maar godzijdank hebben we nu commentaar van de CEO van Cadillac, Johan de Nysschen. En die zegt het volgende: "There is absolutely, if I could speak all capitals now, they’d be coming out of my mouth, no plan at all, to cancel the CT6.” Ok, wij regelen de hoofdletters: ER IS DUS GEEN PLAN OM DE CT6 DOOD TE MAKEN!

Maar er is nog meer goed nieuws (dat we misschien met een korreltje zout moeten nemen). Volgens De Nysschen is het bericht over het afsterven van de CT6 niet zomaar onwaar, maar diametraal tegenovergesteld aan wat er gaat gebeuren. Hij zegt dat er de komende jaren juist geïnvesteerd gaat worden in de CT6 en dat er geen enkele Cadillac voortijdig het hoekje om wordt geholpen. Hij ging niet in op details, maar we helpen het de man hopen.