Kijk, alweer een nieuwe Pagani

De nieuwste Pagani is een Zonda. Hoewel de Huayra alweer jaren wordt geproduceerd, kan Pagani zich maar niet over zijn eersteling heen zetten. Daarom wederom een versie van de Zonda.

Als we de Pagani Zonda niet zouden eren als een van de mijlpalen in de 21e eeuwse Italiaanse auto-industrie, dan zouden we de Zonda vergelijken met Danny 'leven opgehangen aan Ciske de Rat' de Munk. Gewoon eeuwig hetzelfde trucje om vergane glorie te rekken. 

Maar we hebben het niet over vergane glorie. We hebben het over buitengewoon gehechte ouders die maar niet kunnen aanzien hoe kleine jongens groot worden. Dus moet er keer op keer een excuus worden verzonnen om het kroost terug in huis te halen. Ja, het verveelt soms, maar oh men, het zijn wel nieuwe versies van de Pagani Zonda. Hoe kan dat eigenlijk vervelen?

Laatste mutatie van de verloren zoon is de Pagani Zonda Fantasma Evo. Het Spook is een uniek exemplaar aangezien er maar één gebouwd zal worden. En het is waarlijk een spookverschijning, want het meesterwerk begon zijn leven als de eerste rechtsgestuurde Zonda F, raakte zwaargewond bij een crash in 2012 en het levenloze lichaam werd toen teruggestuurd naar Pagani. Pagani wekte de wagen op uit de doden.

Een paar jaar later werd het apparaat in Italië volgespoten met epo waardoor het nog gestoorder werd en de naam 'Pagani Zonda Fantasma Evo' kreeg. Tot de aanpassingen behoren bloedrode lak op de huid van koolstofvezel, roodgestreepte parafernalia, een nieuwe kap voor en een spoiler groot genoeg voor een twaalfgangendiner. Uiteraard aangedreven door de ongeblazen 7.3 liter V12 en 760 pk. 

Hopelijk gaat dit feest der mutatie nog eeuwen door.