Koop de ultieme Land Rover Defender uit de Bondfilm Spectre

Deze Land Rover lijkt verdacht veel op de brute terreinwagen uit Spectre. Dat kan kloppen, want dit is een van de wagens die in de Bondfilm werd gebruikt. En hij is nu te koop.

De laatste jaren is iedere Bondfilm een visuele orgie met als impliciete soundtrack Nimrod uit de Enigma Variations van Edward Elgar. Anders gezegd: het is een nationalistisch feestje voor de Britten. De auto's van zowel proto- als antagonisten waren in Spectre bijvoorbeeld Brits. We konden een niet-bestaande Jaguar noteren, daarnaast natuurlijk een Aston en ook deze krachtpatser: een Defender met elke denkbare modificatie.

Deze specifieke wagen spreekt u aan met '2014 Land Rover Defender SVX JB 24'. Het is een Defender uit 2014 die speciaal voor de 24e Bondfilm werd gemaakt door Land Rover, daar al upgrades kreeg, maar voor de zekerheid toch nog even langs de specialisten van Bowler werd gestuurd. (Bowler kent u trouwens nog uit de tijd dat Top Gear nog in zwartwit werd gefilmd.)

Er zijn maar tien van deze Defenders gemaakt. Dit beest is op de gevoelige plaat vastgelegd zonder volledig naar de kloten te zijn gereden. Deze heeft de film overleefd. Het apparaat is enige tijd in privébezit geweest, maar wordt nu geveild bij RM Sotheby's. Aangezien de auto slechts 234 kilometers op de teller heeft (not all of them gentle) en de vraag naar Defenders groter is dan de vraag naar ebolavaccins in Afrika, verwacht iedereen en zijn Blofeld een hoge prijs.