Koop dan. McLaren 650S spider is even duur als een 570S

Hee, hoe kan dat nou? Een tweedehands supercar die goedkoper is geworden? Dat hoor je tegenwoordig niet vaak meer. Deze McLaren 650S Spider kost bij de occasiondealer net iets meer dan een splinternieuwe 570S in Engeland zou kosten.

Een LaFerrari krijg je niet mee voor onder de vijf miljoen euro, okay dat is een hypercar. De Porsche 911R was al ongeveer het dubbele waard als je hem voor het eerst de showroom uit rolde. McLaren is hard bezig met het creeeren van een supercarmerk. Ze maken steeds mooiere auto's en ook de namen worden steeds begrijpelijker. Maar het lijkt nog niet te lukken om een aura rondom de auto's te maken dat ze in waarde laat toenemen in plaats van afnemen.

Neem deze nog geen drie jaar oude McLaren 650S Spider bijvoorbeeld. De auto reed maar 12.000 mijl (iets meer dan 19.000 kilometer) en heeft zo ongeveer alle opties, zoals de vooras-lift om over verkeersdrempel te komen en ook het carbonpakket dat de binnen- en buitenkant wat mooie upgrades geeft. De kleur is goed, het interieur is goed, met zijn zwarte alcantara stoelen met gele piping. Nieuw kostte deze wagen ooit £249.700 (€279.030,91 inderdaad dat is de Britse prijs zonder alle Nederlandse belastingen), maar nu kun je hem meenemen voor £164.950 (€184.325,79). Dat is bijna een ton ponden minder dan hij nieuw was. 

Voor £200 minder heb je een nieuwe 570S Spider. Het lijkt dus een no-brainer om voor de 650S te gaan. Die auto heeft de initiële afschrijving al gepakt. Daarnaast: als McLaren het uiteindelijk toch voor elkaar krijgt om zo'n groep gewillige kopers om zich heen te verzamelen als Porsche en Ferrari hebben, dan heb je uiteindelijk de kans dat de auto weer meer waard wordt dan hij nieuw ooit kostte.