Marchionne: Maserati of Alfa Romeo gaat meedoen in Formule E

Maserati en Alfa Romeo gaan het doen voor FCA. Don Marchionne heeft besloten dat zij uitverkoren zijn voor de elektrische race. Er is (voorlopig?) geen plek voor Ferrari.

Er is vaker gehint op een deelname van een van de FCA-merken aan de Formula E, de elektrische koningsklasse. Vaak gingen die geruchten echter over Ferrari. Onterecht, als de laatste berichten kloppen. Niet Ferrari, maar Maserati en Alfa Romeo gaan de elektrische kar trekken. 

Bevestiging komt van Marchionne zelf. Een plek voor Ferrari lijkt er niet te zijn.

"With Alfa and Maserati, we're looking into it." Ferrari wordt niet op die manier genoemd. Ferrari kan in de F1 zijn kansen pakken, maar FCA kiest voor zijn andere merken met racing pedigree. Zoals Maserati, dat volledig elektrisch wordt.

De Italianen zullen het moeten opnemen tegen geduchte concurrenten. We hebben het over teams waarin Audi, Jaguar, Andretti Autosport (bekend van), Citroëns elitemerk DS, Faraday Future, het Indiase Mahindra, het Chinese Next-EV NIO, Renault, het nieuwe en Japanse TECHEETAH en tot slot de elektrische recordbrekers van Venturi, een rol spelen. Daarnaast denken andere merken erover om deel te nemen. Belangrijkste concurrent wordt Mercedes, dat in de Formule 1 zijn macht heeft laten zien, en vanaf 2019 ook gaat deelnemen in de Formule E.