Topdeal. Je kan nog steeds gloednieuwe Lexus LFA's kopen

De Lexus LFA is met zijn hoogtoerige V10 één van de beste auto's die de afgelopen decennia uit Japan zijn gekomen. Helaas bleef de productie beperkt tot 500 exemplaren en is het model al sinds 2012 niet meer te koop. Of toch wel?

Schijnbaar zijn er nog mogelijkheden voor de liefhebber die vijf jaar extra nodig had om het geld voor zijn nieuwe Japanse supercar bij elkaar te krijgen. De petrolheads bij Jalopnik ontdekten dat er vorig jaar nog zes splinternieuwe LFA's zijn geregistreerd en uit navraag bij de importeur blijkt dat er nog zeker twaalf ongeregistreerde exemplaren bij dealers staan. 

Het is niet dat Lexus nog steeds stiekem in een afgelegen schuurtje nieuwe LFA's in elkaar schroeft als daar vraag naar is, dit zijn allemaal auto's die tussen 2010 en eind 2012 de fabriek verlieten. De dealers kregen alleen van de fabrikant de mogelijkheid om ruim in te kopen. Hoewel de meeste ingekochte LFA's gewoon een eigenaar vonden, zijn er dus ook meerdere exemplaren blijven hangen bij de dealer. 

De auto's worden ingezet als decoratie van Lexus-showrooms of staan gewoon stof te happen in een magazijn. Waarom de supercars niet in 2012 verkocht zijn, is niet bekend. Misschien willen sommige dealers hem in hun privécollectie opnemen of wachten de verkopers tot de prijs van het model nog verder is gestegen. Een LFA is nu tenslotte meer waard dan de nieuwprijs en dat geldt zeker voor exemplaren met lage kilometerstanden.

Lexus wil niet vertellen bij welke dealers de supercars staan weg te stoffen, dus de jacht naar een nieuwe LFA vergt nog wel enig speurwerk. Feit is dat er nog steeds fonkelnieuwe LFA's te krijgen zijn als je maar genoeg geld neerlegt. En in een tijd vol turbo's en hybrides is een atmosferische V10 met het geluid van een oude Formule 1-auto misschien wel de beste koop die je kan doen.