Grapje? BMW M5 Touring (E34) te koop voor monsterbedrag

Ja, de M5 Touring van de E34-generatie is met 891 geproduceerde exemplaren een eenhoorn, zeker in BMW Individual Santorin Blue (2 exemplaren). Maar de prijs die dit exemplaar moet opbrengen schrikt elke liefhebber af.

Dwepen met oude BMW's, het is een hobby die nooit oud wordt. Immers: oude BMW's zijn nog zo lekker puur en rauw, niet turbogeladen en bovendien van voor een tijd dat je via je speakers met een nepgeluid bedonderd werd, om te maskeren dat de auto simpelweg niet mannelijk genoeg meer klinkt. De gemiddelde dweper heeft van de productie van dit soort BMW's een beeld in het hoofd dat qua realiteit overeenkomt met het verschil tussen een ambachtelijke bierreclame vol hopscheppende hipsterbaarden en het echte werk in een brouwerij: noeste arbeiders die 100% toegewijd zijn aan hun werk slaan in een soort van middeleeuwse Zuid-Duitse smidse hevig zwetend in overalls met grote hamers op de beste stukken gezegend staal tot hier de perfecte M5-carrosserie uit ontstaat. Niets dan liefde en toewijding. 

Enfin, in zo'n omgeving ontstond deze smurfblauwe M5 Touring, een M5 die spoedig alweer van 4 generaties geleden is. En een Touring bovendien, die maakte BMW na dit exemplaar alleen op basis van de E61, met een 5.0 liter V10 (hoewel Alpina met de B5 de ervaring beandert). De auto is van 1995 en hiermee 22 jaar oud, er staat bijna 155.000 kilometer op de klok. Een tellerstand die de 3,8 liter zes-in-lijn prima kan hebben, maar niet bepaald laag. Het spreekt voor de auto dat ermee gereden is.

Echter, om $129.900 te vragen voor dat moois, ook al zit hij perfect in de lak en is er op het witte nappaleer weinig aan te merken? We weten het niet... Je kunt het er altijd voor vragen en uiteindelijk genoegen nemen met een fractie hiervan. Liefhebbers van deze oorspronkelijk voor de Duitse markt geproduceerde M5 kunnen zich melden bij de Enthusiast Auto Group. Of ze gaan voor de wellicht nog meer begeerde E39: hier een overzichtje.