Jeremy Clarkson met spoed in ziekenhuis opgenomen

De ziekenboeg der Grand Tour-sterren vult zich. Nadat Richard Hammond extra metaal in zijn lijf kreeg na een crash, is nu Jeremy Clarkson het bokje: op zijn vakantieadres moest Jezza naar het hospitaal, en niet voor het eten van een fipronil-eitje.

Een gevolg van al heel lang op TV zijn is dat de dagen op een gegeven moment gaan tellen. En ouderdom komt met gebreken. De heren van The Grand Tour - met name May en Clarkson - houden van een borreltje en laatstgenoemde rookt bovendien als een ketter. Daarnaast kost het - zeker op 57-jarige leeftijd - aardig wat moeite om de hele wereld rond te vliegen en lange draaidagen in vaak weinig comfortabele auto's te maken. Clarkson doet hier zelf, zoals hem betaamt, lekker nuchter ironisch over.

Een niet al te gezonde levensstijl botst nog wel eens met een zeer drukke agenda, zeker wanneer je geen twintig meer bent. Clarkson genoot met zijn gezin op Mallorca van een welverdiend intermezzo tussen alle tv-opnames door, maar kreeg te maken met een opname van een ander soort: in het ziekenhuis. Met een flinke longontsteking moest de grote ster van The Grand Tour inchecken in een hospitaal, van waaruit hij onderstaand kiekje instagramde:

Ondanks alle slangetjes, tubes, en waarschijnlijk pijnlijke longen lijkt het wel oké te gaan met Jezza. Hij ligt nochtans niet op sterven, anders was het wel stiller op zijn social mediakanalen. Clarkson komt er wel weer bovenop, maar toch is dit niet een manier waarop je je schaarse vakantiedagen wilt invullen. Vooralsnog is May de enige van het trio die dit jaar ongeschonden door is gekomen, hoewel hij vorig jaar met een gebroken arm al zijn portie heeft gehad.

Het tweede seizoen van The Grand Tour begint dit najaar, hoewel Amazon nog geen expliciete datum heeft gecommuniceerd. Laten we hopen dat de volledige cast tegen die tijd nog niet is omgevallen of ontploft.