BOVAG: Hee overheid, doe eens normaal met je fietsbijtelling

We zouden met zijn allen moeten juichen als bedrijven meer werknemers op de fiets krijgen: minder auto's betekent immers meer rijplezier voor ons. De Belastingdienst heeft echter een bijtelling voor bedrijfsfietsen en dat vindt de BOVAG belachelijk.

Als het aan de BOVAG ligt, is het morgen gedaan met de bijtelling op de fiets van de zaak. De hele belastingregel is veel te omslachtig en maakt een bizarre administratie noodzakelijk.

De eerlijkheid gebied ons te zeggen dat we er nog nooit van gehoord hadden, maar dat we net lachend van onze bureaustoelen vielen. Een bijtelling op de fiets van de zaak, hahahaha. De Belastingdienst doet werkelijk zijn uiterste best om het gedeelte 'Leuker kunnen we het niet maken' van hun slogan tot de laatste druppel uit te knijpen. Hoe verzin je het?

Het is de BOVAG een doorn in het oog dat de overheid enerzijds probeert om mensen uit de auto te krijgen, maar anderzijds ongeloofwaardige hobbels opwerpt. Eerst wordt de fiets van de zaak-regeling afgeschaft, waardoor werknemers alleen nog maar een auto van de zaak kunnen krijgen. Als bedrijven vervolgens een oplossing verzinnen in de vorm van een leasefiets, komt de Belastingdienst met een volstrekt willekeurige bijtelling aanzetten. De regeling is zo complex en vaag dat zelf belastinginspecteurs geen idee hebben wat ze ermee aanmoeten.

Degene die de bijtelling bedacht heeft zou eigenlijk ritueel administratief gestraft moeten worden. Er is zo'n draak van een regeling bedacht dat het met geen pen te beschrijven valt. BOVAG heeft toch een poging gedaan: "Er moet worden bijgehouden hoeveel kilometers er privé worden gefietst, vermenigvuldigd met een zelf te berekenen kilometerprijs op basis van de waarde in het ‘economische verkeer’, oftewel de kosten per kilometer voor zaken als onderhoud, reparatie, stroom (in geval van een e-bike), afschrijving en verzekering."

Al die moeilijkheden voor een paar euro belasting. Stel dat je de 25 procent bijtelling doet op de fiets van de zaak. Wat kost een fiets nou? Laten we hem voor het gemak €1000 maken, dan tel je jaarlijks €250 bij het salaris op. Daar gaat dan belasting over. We hebben het dan over maximaal €130 belasting (52 procent van €250) per fiets per jaar. 

Hoe kan een land dat probeert om mensen uit de file te krijgen zulk soort monsters van regelingen maken? De BOVAG stelt dat ook het privégebruik van de bedrijfsfiets helemaal niet bestraft zou moeten worden. Het is immers altijd handig als mensen niet in de auto stappen. De regeling moet daarom zo gauw mogelijk van tafel. Daarbij komt nog dat de Nederlander gemiddeld maar 22,6 kilometer van zijn werk woont. Vooral iedereen die minder dan het gemiddelde reist, zou makkelijk op een fiets van de zaak moeten kunnen stappen.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5e2e77e91399c', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });