Ford maakt speciaal model van uitverkochte GT

Als je een auto bouwt die altijd uitverkocht is, heeft het geen zin om hem extra aan te prijzen. Toch? Ford vindt van wel en maakt met de '67 Heritage Edition een leukere versie van de Ford GT om nogmaals terug te denken aan de Le Mans overwinning in '67.

Vorig jaar presenteerde Ford vlak na de 24 uur van Le Mans de '66 Heritage Edition van de GT. De auto was sinister zwart uitgevoerd en bracht een eregroet aan de auto die vijftig jaar eerder de overwinning in de vierentwintiguursrace op zijn naam schreef. Omdat Ford in 1967 ook won, kunnen ze het grapje dit jaar nog eens herhalen. Heel origineel heet de auto dit jaar '67 Heritage Edition

Dan Gurney en A.J. Foyt wonnen in 1967 met een rode Ford GT40 met startnummer 1 en witte strepen over de carrosserie. De Ford GT '67 Heritage Edition heeft daarom dezelfde uiterlijke kenmerken meegekregen. Aan de onderkant van de auto is het koolstofvezel niet gelakt, waardoor het mooi zichtbaar is. De twintig inch velgen zijn massief aluminium en in de wielen zitten remmen met rode remklauwen. Net als het origineel uit de jaren 60 heeft deze speciale versie zilveren kappen op de achteruitkijkspiegels.

Het interieur is voorzien van een speciaal leer met een andere afwerking dan 'standaard', terwijl de veiligheidsgordels ook in rood zijn uitgevoerd.

Wie de mazzel heeft dat hij wordt uitgenodigd om een Ford GT aan te schaffen kan deze speciale versie binnenkort bestellen. Maar ook als je de GT mag kopen, loop je de kans dat deze speciale editie alweer uitverkocht is. Tja, alles om extra geld te verdienen natuurlijk en bereid je vast voor: Ford won in 1968 en 1969 ook op Le Mans, er komen vast nog een paar Heritage Editions aan.