Formule 1 checkt Argentijnse kalenderoptie

Pak je steak en bier er maar bij, want de Formule 1 overweegt naar Argentinië te gaan. Het land waarin voetbal het nationale geloof is, krijgt weer top motorsport op bezoek. Nou ja, als ze aan alle eisen voldoen dan.

FIA's raceleider Charlie Whiting was in Buenos Aires voor een "informeel bezoek". Niet om de mooie Argentijnse vrouwen te bewonderen, maar om het plaatselijke circuit aan een inspectie te onderwerpen.

De Formule 1 was in 1998 voor het laatste in het Zuid-Amerikaanse land, maar blijkbaar hebben ze het circuit bij de hoofdstad goed onderhouden, want Charlie was erg tevreden over wat hij zag. Uiteraard waren er nog een paar items die volgens hem verbeterd moeten worden voordat de F1 terugkeert, maar over het algemeen was de FIA-medewerker goedkeurend. Een belangrijke eerste stap voor de baan om weer een F1-race binnen te slepen.

Liberty Media wil vanaf 2019 meer dan de huidige 21 races op de kalender plannen en sindsdien staan bekende asfaltstroken in de rij om ook een Grand Prix te krijgen. Dat ook Argentinië in dit rijtje aansluit mag geen verrassing zijn, aangezien Bernie Ecclestone in 2015 al hintte dat een terugkeer naar het land van Messi en Maxima een optie is. Het zou naast Mexico en Brazilië de derde race in Zuid-Amerika worden.

De concurrentie is echter sterk. Onder meer Turkije, Portugal en Vietnam willen de sport ook binnenhalen en zullen allemaal hun best doen (lees: een bak geld bieden) om hun zin te krijgen. Misschien heeft Argentinië weer een hand van god nodig om deze strijd in hun voordeel te beslissen.