Aston Martin levert eerste boot en het is een schoonheid

De sportauto's van Aston Martin rijden fantastisch, maar zijn een ramp in het water. Dat lossen de Britten nu op met een eigen powerboat. Het eerste exemplaar van de AM37 is geleverd en het is een plaatje.

Omdat de het merk geen ervaring heeft met dingen die drijven, besteden ze de bouw uit aan Quintessence Yachts. De personalisatieafdeling Q by Aston Martin, die je ook kan bellen voor je gekleurde stiksels, carbonfiber sigarettenaansteker en ander maatwerk in je auto-interieur, zorgt vervolgens voor de luxueuze afwerking naar wens van de koper. Denk daarbij aan het beste hout en leer voor het dek en de banken en extraatjes als een wijnkoeler en entertainmentset.

De powerboat is, zoals de naam al verklapt, 37 voet lang en om een beetje vlot vooruit te komen over het water biedt de bouwer meerdere motoren aan. Je kan heel on-Astons dieselen met twee 370 pk sterke Mercury's, maar gelukkig is er ook een benzineoptie die bestaat uit twee 430 pk sterke krachtpatsers. Als je echt wild wil doen, kies je voor de AM37S die twee 520 pk sterkere Mercury's de boel laat aanduwen. 

Het eerste exemplaar is ondertussen geleverd en ligt nu in Miami te shinen. De koper koos voor een boot in Mako Blue met chromen details en een bekleding in blauw en crème. Daarmee heeft de water-Aston dezelfde afwerking als de Vantage AMR sportauto van de eigenaar. 

Een opvallende optie is de champagnekoeler van blauw carbonfiber die plaats biedt aan twee flessen en zes glazen. Je wil tenslotte wel gekoelde bubbels kunnen drinken als in de zon ligt te dobberen. Andere in het oog springende items zijn de carbonfiber cover voor de cockpit voor als het weer omslaat en de bediening van de boot die vrijwel geheel via een 15 inch touchscreen verloopt. Aardig geavanceerd, maar dat mag ook wel als je bedenkt dat de prijs van dit speeltje net boven de 1,3 miljoen euro begint. En dat is nog zonder opties.