De Elio driewieler is een Amerikaans wondertje van techniek. Vrij oude techniek uiteraard, het is tenslotte een Amerikaanse automobiel. Dat wil echter niet zeggen dat ze goed hebben nagedacht en een niche hebben gevonden die best gevuld zou kunnen worden: kleine in de VS geproduceerde auto's. Alle kleine zuinige auto's in US of Auto komen uit Europa: de Smart, de Fiat 500 enzovoorts. Een Amerikaans alternatief zou de lokale industrie kunnen helpen (en op steun van de President kunnen rekenen). Wellicht hadden ze er alleen een andere invulling aan kunnen geven, want een driewieler: wie wil daar nou in gezien worden?
Hoe dan ook, ze hebben een driewielconfiguratie gekozen en die oogt als een soort mislukte Chinese kopie van een Carver. De aandrijving komt van een 900cc driecilindermotor die de voorwielen aandrijft. Het geheel zou enorm zuinig moeten zijn en moet ongeveer 1 liter op 36 kilometer verbruiken. Toch vraag je je meteen af waarom ze maar een achterwiel monteren terwijl ze voorwielaandrijving toepassen. Je zou zeggen dat je, net als Morgan, voor een enkel achterwiel kiest omdat je dan een soort van motorfietsachteras kunt gebruiken voor simpele aandrijving. Nu zouden ze er net zo goed twee wielen kunnen ophangen.
Elio heeft zijn zuinigheidwondertje ingepakt in een verpakking waarbij een Canta er nog modern uitziet en toch beweren ze dat ruim 65.000 mensen het gebakkie al besteld hebben voor $7.000. Toegegeven: dat is vrij weinig geld voor een auto die 160 kilometer per uur zou kunnen halen.
Er is echter een probleem: ze kunnen de productie niet starten zonder geld. Eerst hebben ze geprobeerd om venture capitalists te interesseren om $376 miljoen over te maken in ruil voor aandelen in het bedrijf. Werkte niet echt, ze hebben nog steeds geen poen. Daarom gaat het bedrijf het nu proberen met een beursgang. Ze willen daarmee $100 miljoen ophalen. Als alle 65.000 bestelde Elio's ook echt worden afgenomen hebben ze nu al een gegarandeerde omzet van $455 miljoen. Dat zou het de investering waard kunnen maken, maar wie gelooft er nou echt dat driewielers de toekomst zijn?