Ze komen: politie-Tesla Model S'en in rood-wit-blauw

Dure politiewagens zien we bij de vleet, maar nagenoeg altijd zijn het promowagens die van een politiewrapje voorzien zijn en nooit actief dienst doen. Maar niet nu: de eerste Tesla's in actieve politiedienst zijn voor een klein Europees landje.

Jazeker, Groothertogdom Luxemburg (u weet wel, dat land waar rijke Nederlanders hun auto op kenteken zetten) heeft besloten twee Model S'en ter waarde van €100.000 aan te schaffen voor de politievloot. Eigenlijk een heel logische keuze, aangezien het geld in het land tegen de plinten klotst, je op één acculading ongeveer tien keer van grens naar grens kunt rijden, en de voornaamste vorm van criminaliteit van het type 'witte boorden' is. Ergo: veel spannende achtervolgingen heb je niet in de dwergstaat. 

De aanschaf van de Tesla's valt binnen het beleid dat 10% van de politievoertuigen elektrisch of hybride dienen te zijn, zo meldt RTL Luxemburg.. De Model S'en gaan nu een testtraject van 2 jaar in, waarna wordt besloten of het project een gevolg krijgt. De auto's krijgen een zeer Nederlands ogende kleurstelling: oranje met rood-wit-blauw. Wat niet geheel toevallig de kleuren van de Luxemburgse vlag zijn, zij het dat hun blauw wat lichter is dan het onze. 

In Los Angeles waren eerder ook al politie-Tesla's te zien, doch dit waren louter proefmodellen. Op basis van de ervaringen koos de LAPD uiteindelijk voor de (veel goedkopere) BMW i3.