Matrassenkoning maakt Barbie-auto van McLaren 720S

De Amerikaanse matrassenhandelaar Michael Fux heeft één van de grootste collectie sportauto's ter wereld en al zijn auto's hebben één ding gemeen: ze zijn opvallend. Dat geldt zeker ook voor zijn nieuwe McLaren 720S.

De eerste 720's zijn al uitgeleverd, maar Fux is de eerste klant die personalisatieafdeling MSO de sportauto onder handen heeft laten nemen. En dat hebben ze geweten ook, want de wensen van de excentrieke Fux zijn nooit subtiel. Deze keer koos hij voor fuchsia als ideale kleur voor zijn McLaren met een strak wit interieur. 

In die binnenzijde zien we ook details in fuchsia en carbonfiber op onder meer het stuur en de middenconsole. Anders zou het tenslotte ook maar saai worden in het interieur. Wit is natuurlijk wel gevoelig voor vlekken, maar aangezien Michael tientallen auto's in zijn garage heeft staan rijdt hij overal maar een klein beetje in en slijt het allemaal niet zo snel.

Fux koopt tegenwoordig vrijwel iedere supercar die uitkomt en dat levert hem een zeer uitgebreide collectie op. Hij heeft drie grote schuren waar bijna alle bekende supercars van de afgelopen jaren zijn te vinden. Op het gebied van McLarens kocht hij eerder al een 12C, een 12C Spider en een P1, maar hij heeft ook rijen aan Ferrari's, Porsche, Mercedessen en BMW's. Soms verkoopt hij weer een paar auto's, zoals deze Ferrari FF en deze Ferrari California

Niet alleen heeft hij heel veel auto's, maar ook veel bijzondere uitvoeringen. Fux is dol op ongebruikelijke kleuren voor zowel het in- als exterieur. Zo heeft hij onder andere deze mintgroene Rolls-Royce en deze Ferrari met geel interieur. Hij maakt zich duidelijk niet druk om de inruilwaardes, maar dat hoeft ook niet want met zijn matrassenimperium wordt hij bijna slapend rijk.