Kimi Raikkonen tekent nieuw contract bij Ferrari

Kimi Raikkonen heeft het goed voor elkaar. Hij lijkt al een paar jaar over de top van zijn carrière te zijn, maar toch heeft hij weer een nieuw contract kunnen tekenen bij Ferrari. Dat betekent dat de Fin ook volgend jaar voor de Italianen rijdt.

Het vorige contract van Kimi liep eind dit jaar af en daarmee vormde Raikkonen een belangrijke spil in de stoelendans voor volgend jaar. Een stoeltje bij Ferrari is tenslotte een gewilde plek die slechts weinig coureurs zouden afwijzen. Ferrari kon dus vrijwel iedereen krijgen, maar heeft toch besloten jong talent een dikke middelvinger te geven en nog een jaar door te gaan met Kimi.

De Italiaanse renstal focust zich hiermee weer volledig op Sebastian Vettel als eerste rijder en laat Kimi de tweede viool spelen. Een rol die de alweer 37-jarige racer een paar jaar in handen heeft en uitstekend uitvoert. 

De beperkt bespraakte Fin kan ondertussen nog een jaartje extra bij een topteam in de Formule 1 blijven met alle voordelen die daar bij horen. Hij kan meestrijden met de kop van het veld en krijgt nog een riant salaris ook. What is not to like?