Maserati Ghibli is geretoucheerd tot GranLusso

Na vier jaar was het volgens Maserati tijd om de Ghibli een beetje bij te punten. De nadruk ligt daarbij op een beetje, want je moet de twee auto's waarschijnlijk naast elkaar zetten om het verschil te zien.

De vernieuwing van de Ghibli in de Ghibli GranLusso zit hem voornamelijk in de bumpers en grille. Die laatste legt nu meer de nadruk op de verticale lijnen in het luchtrooster met de drietand. De spijlen zijn verchroomd en ook op de voorbumper zijn verchroomde details aangebracht. Aan de zijkant is het verschil zo moeilijk te zien, dat de Italianen chromen badges met de naam GranLusso erop hebben gemonteerd.

Van achter is er het een en ander getweakt aan de diffuser en de achterbumper. Alle vernieuwde styling heeft volgens het bedrijf niet alleen zichtbaar effect, het draagt ook bij aan de aerodynamica van de auto. Over de motorisering rept Maserati vooralsnog met geen woord, waarschijnlijk blijft alles daar bij het oude.

De facelift is ook een goed moment om wat nieuwe technologie in de wagen te verstoppen. De koplampen zijn full-led en hebben een anti-verblindingsstand. Ook heeft Maserati een nieuwe laag van rijdersondersteuning toegevoegd, waardoor de auto volgens de Italianen toetreedt tot de club van wagens met zelfsturende mogelijkheden. De Ghibli GranLusso beleeft zijn wereldpremière overmorgen, op de Chengdu Motor Show. Een nieuw voorbeeld van de verschuiving van onthullingen naar het oosten: China is een belangrijke markt voor Maserati. We vermoeden dat de Ghibli enkele weken later ook op de IAA in Frankfurt staat.