Nieuw: Volkswagen Touareg R heeft 463 pk

Op de Autosalon van Genève, die volgende week begint, komt Volkswagen met een nieuw topmodel in de R-serie: de VW Touareg R. Hoewel de auto 462 pk heeft, kan hij ook gewoon uitstootloos naar uw kantoor rijden, want hij is plug-in hybride.

VW Touareg R

De Touareg R is Volkswagen eerste R-model met een deels elektrische aandrijflijn. VW noemt hem daardoor een perfect mengsel van prestaties en elektrische efficiëntie. De Duitsers bombarderen de auto daarom ook meteen tot vlaggenschip van de hele lijn van het bedrijf.

Aan de buitenkant is de Touareg natuurlijk goed herkenbaar als een R-model. De grote Grille met veel luchtinlaten tonen zijn agressieve gezicht, daarnaast heeft de auto veel sportieve zwarte onderdelen. De 22 inch velgen geven ook weg dat je niet met een gewone Touareg te maken hebt.

Onderhuids speelt zich echter het meeste spektakel af. De brandstofmotor (V6 340 pk) en de elektrische hulpmiddelen (136 pk) komen tot een totaal systeemvermogen van 462 pk. Al die paarden komen via de 4MOTION vierwielaandrijving op de weg. Bijzonder is dat de Touareg R een trailer van 3,5 ton kan trekken. Nou ja, dat is niet heel speciaal, maar de auto kan dat ook in volledig elektrische modus.

Ook bijzonder: de Touareg R heeft rijhulpjes die het blijven doen tot een snelheid van 250 kilometer per uur. Na de Golf GTE en Passat GTE is deze Touareg het derde plug-in hybride model van Volkswagen.