Uniek. Alpina Z8 Roadster te koop

Op zichzelf is de BMW Z8 al een vrij bijzondere auto, maar als Alpina hem onder handen heeft genomen is het helemaal een speciaal ding. De auto van James Bond in Alpina uitvoering staat nu te koop in Nederland.

Uniek was wellicht een overstatement, maar Alpina bouwde slechts 555 exemplaren van de Z8 Roadster en het model dat hier te koop staat is de tweede uit de serie. In het totaal maakt BMW 5.703 Z8's, het is daarom een vrij zeldzame auto. 

De Alpina Roadster V8, zoals het apparaat officieel heet, werd alleen in het laatste jaar van de productie van de Z8 gemaakt. De auto heeft daardoor bouwjaar 2003. Sindsdien reed hij 67.523 kilometer en dat is goed te zien: de auto ziet er nog steeds uit alsof hij gisteren werd afgeleverd. 

Opvallend is dat de originele V8 van BMW M door Alpina werd afgedankt. De veranderaars hingen er een motor die ze maakten voor de X5 in. Output: 381 pk.

Voor €299.000 zet je dit exemplaar voor je deur. Mocht je dat teveel vinden, in de VS staat ook een exemplaar te koop voor $244.900. Nadeel daarvan is dat je hem nog hierheen moet halen, de kans is dus aanwezig dat je dan duurder uit bent.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5dacf926c0ad6', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });